Els meus màgics favorits

Avui a la secció Llistats de Pel·lícula trobarem, a continuació, els meus mags favorits del cinema. És una llista completament subjectiva a partir de la meva pròpia opinió. 

Gàndalf, el Blanc
1. Gàndalf: Personatge creat per J.R.R. Tolkien i que surt en els llibres del Hòbbit i del Senyor dels Anells, tots dos duts al cinema. Inspirat en el Merlí de les llegendes artúriques i en Väinämöinen (un personatge mitològic finlandès) un savi etern, que posa ordre en el caos: "ancià savi amb veu portentosa i màgica". Gàndalf, el Gris apareix en el Hòbbit i la primera part del Senyor dels Anells. No obstant això, es baralla amb el Balrog i tots dos moren. El seu esperit viatja  més enllà del món i guanya fortalesa per a ser enviat de nou a la Terra Mitjana convertint-se en Gàndalf, el Blanc. 
Gàndalf, el Gris
Ha estat caracteritzat al cinema per John Huston que va posar la seva veu en la versió del Hòbbit de 1977 dirigida per Arthur Rankin Jr i Jules Bass. També per la veu de William Squire en la primera versió animada del Senyor dels Anells dirigida per Ralph Bakshi. Però qui va donar a conèixer al públic el personatge de Gàndalf va ser Peter Jackson amb les seves versions del Senyor dels Anells i del Hòbbit amb el mag interpretat per Sir Ian McKellen. 


Sir Michael Gambon 
2. Dumbledore: Anomenat Albus Percival Wulfric Brian Dumbledore és el personatge creat per J.K.Rowling en les llibres de Harry Potter. És el màgic més poderós de tota la saga i durant molt anys és el director de l'escola Hogwarts de màgia. També és el creador de l'Ordre del Fènix. 
Quan era estudiant al mateix Hogwarts va pertànyer a la casa Gryffindor. 

Interpretat per Richard Harris en les dues primeres pel·lícules de la saga, però va morir en mig de la gravació de la segona pel·lícula. A partir de la tercera i fins a finalitzar-les totes va ser interpretat per Sir Michael Gambon. 
Jude Law
Jude Law representa la versió una mica més jove de Dumbledore en la segona saga de les pel·lícules del món de Harry Potter (Animals fantàstics) i Toby Regbo va fer de la faceta juvenil del director en els flashbacks a Harry Potter i les relíquies de la Mort (Part 1) i en Animals Fantàstics: Els crims de Grindelwald.


James Franco 
3. El Màgic d'Oz: Anomenat Oskar Zoroastro Phadrig Isaac Norman Henkle Emmanuel Ambrosio Diggs. Governa com a "Oz, el Gran i Poderós". És un personatge creat per L. Frank Baum i interpretat per Frank Morgan en la pel·lícula "El Màgic d'Oz" de 1939 dirigida per Victor Fleming. A l'any 2013 es va fer una altra versió de la pel·lícula de mans de Sam Raimi en la pel·lícula titulada "Oz, un món de fantasia" centrant-se precisament en el personatge del màgic, interpretat per James Franco. 

 Referències
- Viquipèdia

Comentaris