El Diable es vesteix de Prada, 2006

Sinopsi:
Per a Andy Sachs treballar per a la Miranda Priestly pot obrir-li moltes portes. Miranda és la directora de la famosa revista de moda Runway. Andy és una jove que acaba d'acabar la carrera de periodisme però a la que no li va la última costura. 
Títol original: The Devil wears Prada
Direcció: David Frankel
País: Estats Units
Guió: Aline Brosh McKenna, Lauren Weisberger
Música: Theodore Shapiro
Fotografia: Florian Ballhaus
Repartiment: Meryl Streep, Anne Hathaway, Emily Blunt, Stanley Tucci, Simon Baker, Adrian Grenier, Tracie Thoms, Daniel Sunjata, David Marshall, Tibor Feldman. 
Gènere: Comèdia dramàtica
Durada: 109 minuts
Classificació per edats: Per a majors de 7 anys
Premis: 
- Globus d'Or a la millor actriu de musical o comèdia (Meryl Streep)

"Si Miranda fos home ningú notaria res dolent en ella, excepte el bé que fa la seva feina"
(Andy Sachs - Anne Hathaway)

Història basada en el llibre de Lauren Weisberger del mateix títol que la pel·lícula. L'autora va passar onze mesos com a assistent personal d'Anna Wintour a Nova York. És una pel·lícula que intenta explicar com és la vida de l'alta costura i les revistes de moda. Miranda Priestly està inspirada precisament en Anna Wintour, directora de Vogue als Estats Units. És una comèdia molt divertida i entretinguda amb un molt bon elenc coral amb figures importants com Meryl Streep, Stanley Tucci o Anne Hathaway. 
El vestuari va estar a mans de Patricia Field i és la pel·lícula amb el vestuari més car de la història, arribant a la xifra de 1.000.000 i amb un pressupost inicial de 100.000 dòlars. 
El món de la moda es va avocar a la pel·lícula i firmes com Chanel, Armani o Calvin Klein van cedir col·leccions pròpies per a la pel·lícula i molts dissenyadors d'aquest món van fer cameos importants tant físics com només de nom com ara Oscar de la Renta, Patrick Demarchelier, Heidi Klum, Valentino Garavani o fins i tot a Gisele Bündchen amb un petit paper com a Serena, l'amiga d'Emily. 
Amb molt sentit de l'humor, Anna Wintour va acceptar les crítiques de la pel·lícula i va anar a l'estrena de la pel·lícula vestida tota de Prada. 

3 raons per veure-la: 
  1. Per tot el vestuari de la pel·lícula. 
  2. Banda sonora i per la cançó creada per U2 "City of Blinding Lights". 
  3. Interpretació coral. 
La meva puntuació: ⭐⭐⭐ 8.4 sobre 10 [G: 8 / F: 8 / I: 8.5 / BSO: 8.5 / V: 9] 

Curiositats: 
  • Més de 100 actrius es van presentar al càsting d'Emily. El perfecte accent britànic de l'Emily Blunt va fer que fós el paper per ella, canviant la nacionalitat del seu personatge. 
  • Stanley Tucci va ser contractat només 72h abans de començar el rodatge. 
  • Rachel McAdams havia de ser Andy Sachs però va rebutjar el paper perquè no volia treballar en una pel·lícula tan comercial. 
  • El primer dia de rodatge Meryl Streep li va dir a l'Anne Hathaway que estava encantada de treballar amb ella amb una abraçada, acte seguit no li va parlar més en tot el rodatge. 
  • Stanley Tucci va conèixer en el rodatge a la seva dona (Felicity Blunt) germana de l'Emily Blunt. 
  • El llibre té una segona part que es diu "La venjança es vesteix de Prada" i també està escrit per  Lauren Weisberger. 
Deixo a continuació el tràiler de la pel·lícula. 

Referències
- Viquipèdia
- Vogue
- Fotogramas
- Rotten Tomatoes Classic Trailers (Canal Youtube) 






Comentaris